Xerrada | Polítiques públiques per a la millora de l'habitatge en nuclis vells

LA CUP-OLOT convoca a la ciutadania a la xerrada sobre “ Polítiques públiques per a la millora de l'habitatge a nuclis vells”,  centrada amb la problemàtica de millora del Barri Vell d’Olot. Comptarà amb la presència de  l'arquitecta Itziar González i de l'advocat Pablo Feu. Serà aquest proper dimecres 14 de juny a les 20h a la Sala d’Actes de l’Escola d’Art d’Olot.

La CUP fa temps que té l’ull posat al barri vell. Quines són les polítiques que cal portar a terme d’habitatge perquè el barri vell no es degradi, no es buidi i no perdi la centralitat que sempre ha tingut? Per la CUP el barri vell és i ha de ser el cor de la ciutat.

Després d’insistir i algunes pressions l’Ajuntament d’Olot ha tirat endavant el PIAM del Barri Vell amb l’empresa Paisaje Transversal. Ara la CUP, de la mà de dues persones expertes en processos participatius vinculats a la millora dels nuclis vells, vol aportar la seva visió i escoltar també l’opinió dels assistents.

La xerrada comptarà amb una fila zero  amb persones directament vinculades al barri vell, al seu urbanisme, la seva dinamització, amb vincles tant personals com professionals al barri vell d’Olot.

 

Itziar González i Virós

Arquitecta  i activista política.

Impulsora del Parlament Ciutadà, fundadora de l'Institut Cartogràfic de la Revolta i autora del llibre Revoltes.

Professora associada del Departament de Composició Arquitectònica de l'ETSAB (UPC) fins al 2005.  Ex-regidora del districte Ciutat Vella de Barcelona (2007-2009). Ha realitzat nombrosos treballs de rehabilitació en nuclis antics i medis rurals. Va ser tècnica independent en el procés veïnal de participació ciutadana i reforma de la Plaça Lesseps (2002). Actualment col·labora amb diversos estudis d'urbanisme i arquitectura en matèria de sostenibilitat social, participació, mediació i resolució de conflictes en l'espai públic.

 

Pablo Feu

Llicenciat en Dret. Advocat, expert en dret urbanístic.

Expert en eines per lluitar contra el moobing immobiliari, la centrifugació i la pujada de lloguers en nuclis vells Ha col·laborat en l’assessorament  per la redacció d’estratègies, projectes i protocols d’actuació a la Unitat Contra l’Exclusió Residencial (UCER), en matèria de disciplina en l’habitatge: mobilització de pisos buits, infrahabitatge  i sobreocupació.