[Ple Municipal] La CUP d'Olot impulsa tres mocions en el ple municipal de maig

El grup municipal de la CUP Olot presentarà tres mocions pròpies i donarà ple suport a una de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme en el ple d'aquest vespre corresponent al mes de maig.

Aquest dijous, en el Ple Municipal del consistori olotí, el grup municipal de la CUP Olot presentarà tres mocions.

 

  • La primera d'elles vol denunciar el caràcter patriarcal i de classe de la justícia espanyola i impulsar la creació d'un ordenament jurídic propi en el marc república amb perspectiva feminista. En la moció, es fa una crida al moviment feminista per, seguint amb l'esperit de la Vaga del 8M, respondre conjuntament a l'ofensiva de l'Estat contra les dones i a construir plegades una República Feminista i s'insta l’Ajuntament d’Olot a comprometre's a esdevenir un municipi lliure de violència. En aquest sentit, el consistori es posicionarà sempre al costat de qualsevol víctima de la violència masclista que tingui lloc en el municipi i li oferirà tot el suport jurídic i material que li sigui necessari.

 

  • La següent és una moció en defensa de la llibertat d'expressió i artística i per la llibertat de Valtònyc i Pablo Hasél. En ella volem manifestar la preocupació per la deriva autoritària de l’Estat expressada en la modificació del Codi Penal de 2015 que habilita l’extensió del delicte d’enaltiment del terrorisme a casos com el de Josep Valtònyc i Pablo Hasél. A més demanem la derogació immediata del delicte d’injúries a la Corona, recollit en els articles 190 i 491 del Codi Penal.

 

  • I la tercera és una moció de suport als docents de La Garrotxa i del conjunt del país, arran dels múltiples atacs que està vivint darrerament la comunitat educativa catalana, la CUP Olot vol mostrar la seva solidaritat amb el col·lectiu docent i l'agraïment per la feina que fan i renovar el compromís de continuar donant suport a tots els centres educatius de la nostra ciutat i comarca en la seva defensa dels valors democràtics, la cultura de la pau i l'esperit crític; pilars bàsics perquè els futurs ciutadans i ciutadanes construeixin una societat justa, democràtica i participativa.

 

En aquest ple, donarem ple suport també a una moció de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme per dignificar i recuperar la memòria dels maquis garrotxins a través de la figura de Francesc Serrat Pujolar (Cisquet), maquí olotí afusellat al Camp de la Bota el 25 de febrer de 1946.