[Notícia] Posició de la CUP respecte al pacte de govern a l'Ajuntament d'Olot

Ara fa uns dies, ERC Olot va plantejar en un Ple Municipal la possibilitat d’establir un pacte de govern entre el PDECAT, ERC i la CUP condicionat a que el PDECAT trenqués el seu pacte de govern amb el PSC, col·laborador en la repressió que està vivint el nostre govern legítimament escollit i, per extensió el poble català en conjunt.
Aquest trencament és una petició que des de la CUP havíem demanat desenes de vegades i ahir finalment va tenir lloc. Malgrat tot, el PDECAT ha afirmat en roda de premsa que aquest trencament s’ha produït per la pressió popular i no perquè ells volguessin.
En la mateixa roda de premsa el PDECAT ha mostrat la seva intenció de governar en minoria fins al final de la legislatura.
 
En aquest context, davant la proposta d'ERC:
 
1. La CUP debatria entrar en un govern on es poses damunt la taula la reversió de les retallades, l'aplicació de politiques d'habitatge per fer front a la pobresa habitacional de la ciutat, que s'aturessin les grans obres que sempre hem contraposat amb reformes més austeres... 
 
2. Un dels partits que entraria a la proposta de govern és el PDECAT. La distància entre ells i nosaltres, en allò que representem cadascú, i en els models de ciutat que volem aplicar són gairebé antagònics...
 
Per tant, i per tot això, la CUP Olot ha decidit en assemblea no donar suport a un pacte de govern on hi participi el PDECAT.
 
Tanmateix, com sempre hem dit, mà estesa pels temes de país, sempre que s’hagi de defensar la República de Catalunya ens hi trobaran, però alhora puny tancat per contraposar els models de ciutat i d'aquelles accions o politiques contràries als nostres objectius socials.
 
Des de la CUP Olot, seguim i seguirem fent oposició i, seguim i seguirem essent la veu del carrer a l'ajuntament.
 
Olot, 9 de novembre del 2017

La CUP Olot ha decidit en assemblea no donar suport a un pacte de govern on hi participi el PDECAT.