La CUP Olot vota en contra d'una moció que desvirtua la Vaga General Feminista

En el passat Ple Municipal de Febrer, els grups municipals d'Olot en Comú i d'ERC van presentar una moció per donar suport a les aturades parcials convocades pels "sindicats" majoritaris.

Malgrat estar d'acord a grans trets amb l'argumentari de la moció, el Grup Municipal de la CUP Olot, va votar en contra d'aquesta moció per entendre que era una manera de desvirtuar la Vaga General convocada per la CNT, la CGT i l'USTEC.

Fa gairebé un any, col·lectius feministes de tot l'estat espanyol i també de Catalunya, van començar a treballar per dotar de més contingut la jornada del 8 de Març, dia de la dona treballadora. Per aquest motiu, i després de moltes reunions, van decidir convocar una Vaga General Feminista amb tres eixos: vaga laboral, vaga de cures i vaga de consum per el 8 de Març del 2018. Aquesta convocatòria, va rebre el suport i l'empara legal dels sindicats abans esmentats.

CCOO i UGT no es van voler sumar a aquesta convocatòria i van convocar només aturades parcials de dues hores als centres de treball, donant l'esquena d'aquesta manera a la reivindicació feminista que va viure aquest 8 de Març una jornada històrica amb milers de dones mobilitzades per aturar el sistema patriarcal que ens oprimeix cada dia de múltiples maneres.

La CUP Olot va decidir, com no podia ser d'altra manera, sumar-se a la Vaga General Feminista de 24 hores i donar suport a la convocatòria dels grups i col·lectius feministes en les seves reivindicacions que també són les nostres.

Per tot plegat, no vam poder aprovar aquesta moció perquè creiem que es quedava curta, molt curta i que era, d'alguna manera, invisibilitzar el feminisme i donar ales als qui van voler suplantar-lo i fer de la jornada del 8 de Març un dia sense contingut. En definitiva, hagués estat donar suport a uns "sindicats" que, durant la jornada reivindicativa no van ser capaços ni de donar veu a les dones, a les seves pròpies dones, com ho demostra el fet que els seus dos secretaris generals van copar la presència als mitjans de comunicació, fet que el moviment feminista havia demanat evitar. Ni un dia van poder deixar que les dones tinguéssin veu pròpia.

Resum en vídeo dels nostres arguments al passat Ple Municipal de febrer: