La CUP recorda que fa un any que es va aprovar la moció LGTBI i l'Ajuntament encara no l'ha desenvolupat

La moció contra la LGTBfòbia aprovada el gener de 2014 encara no s'ha desenvolupat per part de l'equip de govern de CiU i PSC. Per això, el grup municipal de la CUP els ha recordat que hi ha una sèrie d'accions que l'Ajuntament està obligat a complir per mandat del Ple.

La moció contra la LGTBfòbia aprovada el gener de 2014 encara no s'ha desenvolupat per part de l'equip de govern de CiU i PSC. Per això, el grup municipal de la CUP els ha recordat que hi ha una sèrie d'accions que l'Ajuntament està obligat a complir per mandat del Ple.

El text aprovat declarava Olot ciutat respectuosa amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals, i contra la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i identitat sexual. La moció va ser presentada per ICV-EUiA de la Garrotxa i aprovada per tots els grups de l'Ajuntament, menys PP i PxC, que es van abstenir.

Els acords presos el 30 de gener de 2014 són els següents:

Primer.- Declarar la ciutat d’Olot respectuosa amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i contrària a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual.

Segon.- Donar suport a la “Proposició de Llei de drets de les persones gais, lesbianes i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la Transfòbia” presentada al Parlament de Catalunya i aprovada pel Consell Nacional LGTB.

Tercer.- Fer onejar la bandera de l’art de Sant Martí a l’Ajuntament o en altres edificis municipals els dies 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia i el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTB, i també posar el llaç vermell el dia 1 de desembre en commemoració del Dia Internacional de la Lluita contra la Sida.

Quart.- Traslladar el conjunt dels acords al Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, als grups polítics del Parlament de Catalunya i a les entitats que han impulsat la proposició de Llei de drets de les persones gais, lesbianes i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la Transfòbia.

Cinquè.- Donar a conèixer els continguts de la proposició de Llei a la ciutadania a través dels mitjans de comunicació municipal, els centres educatius i els equipaments municipals.

Sisè.- Fer seguiment, a través del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, de l’estadística de les denúncies que es registrin a l a comarca en matèria d’LGTBfòbia.

Setè.- Instar els centres educatius de la ciutat a treballar per explicar de forma objectiva, clara i sense prejudicis la diversitat sexual i a lluitar contra la LGTBfòbia en totes les seves manifestacions.

Vuitè.- L’Ajuntament garantirà que als diversos espais municipals per a joves de la ciutat (L’Ideal, equipaments esportius, l’Escola Municipal d’Expressió, etc.) es treballi per a la normalització del fet LGTB i que s’hi millorin els protocols d’acollida a adolescents i joves lesbianes, gais i transsexuals.

Novè.- Es garantirà que en els espais municipals per a gent gran també hi hagi protocols d’acollida a persones grans lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

Desè.- Que la Policia Municipal tingui i compleixi protocols per a atendre casos d’LGTfòbia.

El text aprovat declarava Olot ciutat respectuosa amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals, i contra la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i identitat sexual.